luni, 24 martie 2014

Ce ar trebui sa avem mereu in frigider?

         La noi lumea tine de obicei toate oalele cu mancare in frigider, cateva oua, un salam si poate un morcov, o rosie ceva. Nu ne programam niciodata mesele si intotdeauna ne grabim cand mancam. Numai greseli pana acum.  Hai sa vedem ce ar trebui sa avem mereu in frigider.

·         Lapte. Laptele este un aliment esential existentei noastre. Contine calciu, proteine, vitamina B2, D, K si fosfor. Asadar nicio zi sa nu treaca fara un pahar cu lapte.
·         Lamai. Toata lumea stie ca lamaile au vitamina C. Au si marele avantaj ca rezista chiar si o luna in frigider fara sa se strice.
·         Humus. Surprinzator poate pentru unii, humusul este un aliment vedeta, recomandat de toti nutritionistii.
·         Pentru persoanele active, ar trebui sa aveti intotdeauna o bautura sportiva, care sa contina electroliti.
·         Brocoli si tomate. Aceste 2 legume sunt excelente pentru asigurarea unui aport echilibrat de nutrienti in organism.
·         Iaurt. Esential pentru mentinerea tranzitului intestinal in parametrii optimi.
·         Fructe de padure.
·         OUA. Acestea nu trebuie sa lipseasca din niciun frigider. Nici nu cred ca are rost sa intram in detalii in legatura cu importanta oualelor in alimentatie.
·         Spanac. Nu degeaba Popey Marinarul era atat de sanatos si puternic. Consuma spanac mereu. De aceea spanacul nu trebuie sa lipseasca din frigiderul dvs.
Acestea fiind spuse, va las sa reflectati la ceea ce aveti acum in frigider si ceea ce v-am recomandat noi. Speram sa gasiti utila aceasta lista cu alimente necesare unei alimentatii sanatoase care nu trebuie sa va lipseasca din bucatarie.