marți, 14 februarie 2017

Cairo este un oras superb care merita vizitat


Bucuresti-Cairo

    Zborurile catre capitala tarii faraonilor au loc de pe Aeroportul International Henri Coanda situat la aproximativ 16 kilometri de centrul Bucurestiului pe Calea Bucurestilor 224E. Companiile care se ocupa de aceasta ruta sunt: Aegian Airlines cu escala la Atena,Egyptair cu escala la Istanbul si Alitalia cu escala la Roma.



   Calatorii vor ateriza pe Aeroportul International din Cairo situat la aproximativ 14,5 kilometri de  centrul orasului.Pentru a ajunge in oras puteti folosi unul dintre taxiurile aflate la iesirea din aeroport, autobuzele sau puteti inchiria o masina de la companiile ce furnizeaza acest tip de servicii in preajma aeroportului.

Cairo este capitala Egiptului, tara aflata in Africa de nord-vest si una dintre cele mai populare tari din Africa. Numele “Cairo” inseamna in araba “Cuceritorul” sau “Invingatorul”. Cairo este cel mai mare oras din Egipt si totodata cel mai mare oras vorbitor de limba araba. Cairo este locuit de aproximativ 20 milioane de oameni, care ii spun Umm ad-Dunya, ceea ce se traduce prin “Mama lumii” (“Mother of the world”).



Orasul se afla localizat langa delta fluviului Nil si exista inca din anul 969. De-a lungul timpului, orasul a primit diverse supranume, cel mai interesant fiind “Orasul cu 1000 Minarete”, datorat arhitecturii islamice, recunoscute pentru turnurile sale.

Cairo este un oras profund cultural, avand foarte, foarte multe muzee de arta si istorie si mii de exponate descoperite in toata zona Giza. In apropiere de muzee(sau chiar la intrare) exista replici fidele, de dimensiuni mai mici sau chiar la aceeasi dimensiune(daca vorbim de artefacte de asemenea mici, nu de statui de 2 m) ale obiectelor din salile muzeelor. Sunt anumite magazine care sustin ca vand antichitati dar autenticitatea lor este deseori contestata. Daca esti colectionar de obiecte pretioase, fa-ti cumparaturile de la muzee sau la case de licitatii.

In concluzie Cairo este un oras plin de insemnatate istorica, care are foarte multe de oferit si este un oras in care cu siguranta nu va veti plictisi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu