duminică, 22 octombrie 2017

Ce nu trebuie sa ratezi in Stuttgart


Stuttgart este unul dintre cele mai mari orase din sudul Germaniei, care atrage turisti din toate colturile lumii prin istoria sa bogata si peisajele naturale. Strabatut de raul Neckar, Stuttgart dispune de un centru vechi care adaposteste nenumarate cladiri vechi, muzee, galerii de arta si nu numai, insa orasul este bine cunoscut si pentru experienta sa in domeniul auto, pentru ca aici se regasesc sediile principale ale celor de la Porsche si Mercedes-Benz.

Muzeul Mecerdez-Benz
Astfel, cine alege bilete avion Stuttgart si este pasionat de masini nu are cum sa rateze acest muzeu, ale carui radacini dateaza inca din 1887 cand Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach au deschis aici primul magazin. Vizitatorii pot afla mai multe despre industria auto, iar printre atractiile principale se numara peste 160 de masini, in timp ce in apropiere se afla si muzeul Porsche, care si acesta ascunde mai multe comori.

Gradina zoologica Wilhelma
Aceasta poarta numele unui palat construit in stil maur in anul 1842 si reprezinta o atractie unica, intrucat aici este atat o gradina zoologica, cat si una botanica. Avand peste doua milioane de vizitatori anual, complexul gazduieste peste 8.000 de animale din 1.000 de specii diferite, dar si o colectie impresionanta de plante.

Muzeul de Arta

Cei care aleg bilete avion Stuttgart trebuie sa aiba in vedere si muzeul de Arta, localizat chiar in inima orasului. Acesta a fost deschis publicului in 2005, fiind nou, iar colectiile se intind pe o suprafata generoasa de peste 5.000 de metri patrati. Printre atractiile principale se numara operele artistilor germani precum Otto Dix sau Willi Baumeister. Totodata, iubitorii de arta se pot orienta si catre galeria municipala de arta unde sunt expuse colectii periodice, Kunstgebaude fiind infiintat in anul 1913, iar in istoria sa de un secol a adunat nenumarate capodopere din mai multe perioade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu