vineri, 7 iunie 2019

Exista o multime de vinuri care imi plac de aici

Unul dintre aspectele cele mai documentate ale istoriei dezvoltarii poporului roman cuprinde modul in care acestia si-au insusit obiceiurile celor ce au populat  aceste teritorii de la începuturile istoriei scrise. Printre indeletnicirile ce s-au pastrat aproape neschimbate se numara si cultivarea diverselor soiuri de vita de vie dar mai ales producerea de vin.

Odata cu integrarea acestui obicei in viata sociala a oamenilor vremurilor, in istoria acestuia a început sa fie consemnata nu doar ca simpla bautura, efectele secundare ale acesteia fiind documentate in linii ce variau de la aprecieri veritabile la nuante calomnioase. Astfel, desi starea de ebrietate generata de consumul in exces a fost dintotdeauna blamata, rolul vinului a devenit odata cu trecerea timpului cel de a acompania preparate selecte, metoda de obtinere fiind la randul ei ridicata la rangul de mestesug nobil. 

Vinul romanesc pe piata internationala
Avand in vedere multitudinea de sortimente ce isi au originea in numeroasele podgorii de pe teritoriul tarii noastre, selectia de vinuri romanesti ce a ajuns sa fie destinata exportului a atins cote tot mai mari in fiecare an. In ceea ce priveste calitatile ce ii indeamna pe straini sa opteze pentru varietatile noastre, raportul calitate-pret este considerat un avantaj ce reuseste in acelasi timp sa confere si profit.
La nivel de statistici in ceea ce priveste productia, Romania se situeaza in topul producatorilor si exportatorilor din Europa, la o distanta mica de tari precum Germania sau Franta. Centralizand informatiile ce tin de cifra de vanzari, printre cele mai apreciate varietati se numara chiar cele de origine autohtona. Descopera mai multe vinuri aici precum Feteasca Neagra, Busuioaca de Bohotin sau Tamaioasa Romaneasca. Alaturi de acestea,  sortimentele cu renume international precum Cabernet Sauvignon sau Pinot Noir au ajuns sa fie naturalizate in mai multe zone din tara, reusind sa dea nastere la roade bogate si vinuri cu buchete gustative autentice.

Beneficiile consumului de vin alb
In ceea ce priveste atributele acestei bauturi, acestea nu se rezuma nicidecum doar la gustul placut si abilitatea de a complimenta diverse tipuri de preparate culinare. Luand in considerare cantitatea moderata de alcool, precum si numarul de calorii, recomandarile ce tin de servire nu atentioneaza asupra frecventei cu care este consumat ci mai ales a cantitatii. Acestea fiind spuse, un pahar pe zi va poate asigura toate beneficiile induse de nutrienti, evitand in acelasi timp efectele nedorite ce pot aparea sub forma deshidratarii sau a durerilor de cap.

Dintre efectele pozitive resimtite, cel mai usor de observat este fenomenul de usoara vasodilatatie la nivelul extremitatilor, responsabila de incalzirea argumentelor. Cantitatea de vitamine hidrosolubile, precum si compusi antioxidanti si chiar substante certificate ca fiind anticancerigene reprezinta la randul lor adevarate beneficii. Astfel, daca si tu iti doresti sa te bucuri de toate calitatile de care dispune selectia de vinuri romanesti, nu ezita sa iti alegi favoritul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu