sâmbătă, 5 octombrie 2019

Uite cum poti afla cate ceva despre starea ta generala de sanatate


Stiati ca urina poate sa spuna foarte multe despre sanatatea ta? Haideti sa vedem in acest articol care este legatura dintre urina si sanatate cu ajutorul DoctorMit.

De obicei, culoare urinei oscileaza intre galben si transparent, fiind influentata de nivelul de hidratare al organismului, aceasta putandu-ne indica inclusiv anumite carente nutritionale.

Culoarea urinei este un bun indicator al starii de sanatate pe care nu ar trebui sa-l desconsideram. Exista mai multe culori pe care urina le poate avea printre care, transparenta, galbuie sau chiar culori mai inchise. Cand vorbim de culori inchise ne referim la roz, rosu, portocaliu, verde si chiar mov.
Asa cum ne spune si DoctorMit, in situatia in care urina este transparenta, ea reflecta ca avem un mare mare de apa. Exista posibilitatea chiar sa fie nevoie sa reducem consumul de apa. Daca vom consuma mai putina apa, urina poate avea o nuanta normala.

In ceea ce priveste culoarea de galben, exista mai multe nuante pe care urina le poate avea, printre care:

-        Galbui, care este o nuanta normala si ne arata ca suntem bine hidratati
-        Galben inchis care reflecta ca organismul functioneaza normal, insa ar fi nevoie sa consumam mai multa apa
-        Chihlimbar sau culoare mierii de albine care ne indica ca organismul nu primeste o cantitate suficienta de apa
-        Nuanta berii inchise la culoare poate sa ne arate ca suferim de o boala hepatica sau de o deshidratare severa si ar fi bine sa consumam mai multa apa. In cazul in care culoarea urinei nu se schimba, este recomandat sa consultam un medic

Daca suntem unul dintre pacientii care are o urina de culoare rosie, ne poate indica ca am consumat recent sfecla sau afine. Insa, daca nu am consumat aceste alimente, inseamna ca avem sange in urina.
Acest lucru poate insemna ca nu avem nimic grav, insa este posibil sa avem o problema grava, asa cum sunt afectiunile renale, tumorile, infectiile. Indiferent care ar putea fi cauza, recomandarea este sa mergem la medic.

Daca urina are o culoarea portocalie, cauzele pot fi diverse, printre care faptul ca organismul nu este bine hidratat, ca este posibil sa ave, carente nutritionale sau ca este posibil sa suferim de o boala hepatica.

Culoarea urinei verzuie necesita vizita la un medic specialist, ca o masura de preventie. Cauza acesteia poate fi o tulburare cum este hipercalcemia sau consumul anumitor alimente sau chiar, un efect secundar al unor medicamente.

Culoarea de mov apare destul de rar, si atunci cand apare este prezenta la femeile care sufera de afectiuni renale.

In afara de situatiile de mai sus, urina poate avea un miros puternic pentru perioade lungi de timp si atunci cel mai indicat este sa consulti un medic cat mai repede posibil.


Afla mai multe detalii din materialul urmator DoctorMIT:


Un comentariu:

  1. Numele meu este doamna Nadia Albert din Rusia și sunt astăzi o femeie fericită prin ajutorul unui împrumutător de împrumut, domnul Russ Harry. Voi trimite orice persoană care caută împrumut către această firmă de împrumut. El mi-a dat fericire mie și familiei mele, aveam nevoie de un împrumut de 500.000,00 USD pentru a-mi începe viața peste tot, fiind mamă singură cu 2 copii. Am întâlnit acest creditor credincios și DUMNEZEU care mă ajută cu un împrumut de 500.000,00 dolari SUA, la o rată scăzută. Este un om care se teme de Dumnezeu, dacă aveți nevoie de împrumut și veți rambursa împrumutul, vă rugăm să-l contactați prin e-mail-Elegantloanfirm@hotmail.com / număr Whatsapp + 393511617486

    RăspundețiȘtergere