sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Aici poti afla tot ce este important cu privire la celulele stem



Progresele in domeniul medicinei reprezinta unele dintre cele mai mediatizate aspecte ale practicii doctorilor, in principal datorita faptului ca descoperirea a cat mai multe metode de management al bolilor este esentiala in abordarea eficienta a tuturor patologiilor. Luand in considerare abilitatile de regenerare si plasticitate de care se bucura propriul nostru organism, decizia de a cerceta elementele celulare ce asigura aceste functii a venit firesc, avand ca scop implementarea unui protocol in cadrul caruia reintegrarea acelorasi celule se duca la ameliorarea ori remisia bolilor cronice. Ulterior, odata ce capacitatea celulelor stem de a fi folosite si in cadrul situatiilor de natura acuta a fost facuta clara, abordarea terapeutica in sectii precum chirurgia interventionala, ortopedia sau tratamentul marilor arsi a putut beneficia de idei inovatoare, ce acorda sperante pacientilor aflati in aceste situatii.

Ce este terapia cu celule stem

Pentru a lua orice decizie medicala in cunostinta de cauza dar si pentru a putea beneficia de acest tip de tratament, este important sa facem distinctia intre tipurile de celule stem si de ce momentul recoltarii este important. Componentele de tip mezenchimal, considerate a fi si cele mai potente, prezinta avantajul de a se putea diferentia ulterior in orice alt tip de celula, in functie de necesarul organismului. In acelasi timp, dezavantajul evident este dat de momentul unic la care pot fi recoltate din cordonul ombilical, doar la momentul sectionarii acestuia. Ulterior, datorita faptului ca viabilitatea acestora poate ajunge si pana la 20 de ani, modul in care se pastreaza este crucial pentru a asigura calitatea si longevitatea lor. Prin comparatie, prelevarea in orice alt moment al vietii se poate face cu amendamentul ca gradul de specializare ulterioara va fi mult mai mic, celulele fiind numite in acest stadiu hematopoietice. Astfel, desi accesul la acestea este mult mai usor, abilitatea de a se transforma dupa transplant in elemente figurate ale sangelui le face la fel de valoroase pentru bolnavii de leucemie, precum si pentru alti pacienti ce sufera de patologii din sfera hematologica.

Cum abordam managementul celulelor stem

La fel ca in cazul oricarei alte decizii medicale, importanta alegerii unor surse de informare in care sa aveti incredere este cruciala, dat fiind faptul ca orice consimtamant luat in necunostinta de cauza poate face o diferenta in calitatea vietii. Pe stemsure.ro beneficiati numai de date sigure, articole verificate, precum si posibilitatea de a adresa intrebari suplimentare, in asa fel incat sa va simtiti pregatit, orice decizie ati lua. Pe langa nenumaratele intrebuintari certificate precum si utilizari aflate inca in cercetare, pachetele ce presupun prelevarea si stocarea celulelor va sunt prezentate in asa fel incat sa fiti la curent cu fiecare pas la care va fi supusa fiecare proba in parte. Astfel, odata ce problema accesului la informatii acreditate a fost rezolvata, stemsure.ro va poate oferi si statistici, exemple in cadrul carora terapia stem a fost utilizata cu succes, precum si studii referitoare la viitoare implementari.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu