vineri, 9 martie 2018

Intre mit si adevar


Cu siguranta orice femeie si-a vopsit cel putin o data parul, fiind un obicei foarte comun, insa cat de sanatos este acesta? Vopsitul poate fi temporar, semi permanent sau permanent, iar procedura poate fi pusa in aplicare atat la domiciliu, cat si la un salon, in functie de preferinte. In schimb, acest obicei implica folosirea unor substante chimice puternice, care pot afecta integritatea firelor de par, astfel ca daca procedura este repetata constant, parul poate fi afectat.

Posibile alergii
Produsele pentru vopsirea temporara a parului se gasesc sub forma de sampoane sau spray-uri si, de regula, efectul lor se face nevazut dupa numai cateva zile sau saptamani. In schimb, cele mai multe dintre aceste produse au in componenta amoniac si peroxid de hidrogen (cunoscut sub denumirea mai uzuala de apa oxigenata) in diferite concentratii, de pana la 5%. Fara aceste doua substante chmice, culorea nu mai poate penetra firul de parul pentru a duce la efectele dorite, iar vopseaua trebuia reaplicata pe masura ce parul creste. Astfel, acest obicei poate duce la aparitia unor probleme permanente, in timp ce anumite femei se pot confrunta cu alergii dupa ce folosesc astfel de produse pentru vopsit pentru cateva luni sau cativa ani.

Scalpul se inroseste si devine iritant, in timp ce mancarimile se pot extinde si catre fata si gat. In asemenea situatii sunt necesare niste kit-uri pentru testarea reactiilor alergice, pentru a determina daca femeile pot folosi produsele in continuare, fara a se confrunta cu neplaceri.

Iritatii la nivelul scalpului
Cu toate ca acest simplu obicei de vopsire a parului poate parea inofensiv, in realitate, in anumite situatii, poate fi destul de daunator intrucat apa oxigenata duce la modificarea structurii firelor de par, care devin mai subtiri si mai vulnerabile. In plus, stratul exterior al firelor se distruge treptat si parul pare ca isi pierde din stralucire.

Dermatita seboreica
De asemenea, au fost raportate foarte multe cazuri de dermatita seboreica in cazul femeilor care au folosit frecvent produse pentru vopsitul parului, in special cele care aveau in componenta un continut crescut de substante chimice. Asadar, numeroase femei s-au confruntat cu problema caderii parului, fiind nevoite sa urmeze alte tratamente pentru combaterea acestui fenomen, insa uneori problemele pot fi chiar si ireversibile.

Alegerea cu atentie a produselor
Din acest motiv este important sa se tina cont de calitatea produselor folosite in toate contextele, in special atunci cand vine vorba de podoaba capilara intrucat nimeni nu ar trebui sa fie dispus sa isi asume riscuri in acest sens. Totusi, pentru a nu avea probleme din acest punct de vedere, oricine poate apela la produsele pentru sanatatea parului de la DoctorMit, care sunt testate pe esantioane mari, nu au efecte secundare si asigura cele mai bune conditii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu